Lise Ljungmann Haugen er ny leder av fagrådet AFR og kreditt, og ledet sitt første møte 13. juni. Derfor passer det veldig fint å bli litt bedre kjent med Lise, og finne ut hva hun skal i sommer.

sommerpraten.jpg

Hva er sommer for deg?

Sommer er tid for fysisk aktivitet og mental ro. Ferien legges derfor til fjells og områder der det ikke er så mye mennesker, men desto mer natur. Min «lekegrind» ligger i grenseområdene mellom Engerdal og Rendalen. Der går turene både med kano, sykkel og på beina.

 

Hva er ditt beste sommerminne?

Det må bli fra forrige sommer med padletur på Sølensjøen. En veldig tidlig morgen etter en natt i hengekøye. Blikk stille vann, sovende barn og Storlommens skrik.

 

  ..og det verste?

Har ikke mange av dem, men et minne sitter godt. Det var da vi ble overrasket av et voldsomt tordenvær på en fjelltopp i Hemsedal. Vi ble liggende mer enn en time med hodet så lavt som mulig i en steinur mens det gnistret rundt oss. Lærte mye respekt for naturen da.

 

Hva gjør du helst i sommer?

Det blir å gå i fjellet med hunder, mann og barn. Det er normalt ikke til å unngå at vi får følge med ca. 1 mill. mygg på veien, men det går greit.

 

Klarer du å legge bort jobben når du har ferie? 

Ikke helt. Nysgjerrigheten krever at jeg med jevne mellomrom sjekker epost.

 

Litt jobb må vi jo prate også. Du er nyoppnevnt leder av fagrådet AFR og kreditt, hva gjorde at du takket ja til dette vervet?

Nysgjerrigheten spilte nok en rolle her også. Med fortid i Banklovkommisjonens sekretariatet har jeg jobbet mye med utviklingen av virksomhetsreguleringen på området. Fagrådet AFR og kreditt innebærer en glimrende mulighet til å se og lære om den praktiske etterlevelsessiden av regelverket. Jeg gleder meg skikkelig til denne oppgaven.

 

Avslutningsvis, hva er ditt beste sommertips til kandidater som skal opp til noen av ordningenes prøver i løpet av sommeren, eller rett etter?

Les jevnt og begynn tidlig med lesingen. I stedet for å lese til siste minutt før prøve så sett av tid til å skaffe deg et overskudd før prøvene. Min erfaring er at noen dagers pause får kunnskapen til å sette seg bedre.

 

 

Les også

10 høydepunkter fra 10 år som fagrådsleder AFR