I samarbeid med FinAut ønsker Finansportalen å nå ut til forbrukere med informasjon om hvorfor de bør velge en rådgiver som er autorisert.

Finansportalen.no er en tjeneste fra Forbrukerrådet som samler og sammenlikner informasjon om finansielle tjenester til forbrukere.
 

-    I en verden med mange aktører uten finansfaglig kompetanse er det åpenbart en fordel å velge en autorisert rådgiver, sier Kasper Gisholt, som er tjenesteansvarlig for fond og pensjon på Finansportalen.

 

kasper-gisholt.jpg

Kasper Gisholt, tjenesteansvarlig for fond og pensjon.
Foto: Finansportalen.no

Autorisasjon gir dokumentert kompetanse

Rådgiver er ikke en beskyttet tittel. Det er kun autoriserte rådgivere som kan dokumentere at de har oppdatert kompetanse på sitt fagområde og følger bransjenormen God skikk i kundebehandlingen.

Autoriserte rådgivere har bestått en omfattende kunnskapsprøve på sitt fagfelt, en etikkprøve og en praktisk prøve der de også skal vise at de kan anvende etikk-kompetansen i rådgivning med kunde.

Rådgivere kan synliggjøre sin kompetanse med autorisasjonsmerker

Autorisasjonsordningene skal sikre forbrukerne trygg rådgivning, og at kundens interesse kommer først. 

En rådgiver kan være autorisert i en eller flere ordninger, og kan synliggjøre dette ved å bruke merker i sin kontaktinformasjon. Forbrukere oppfordres til å se etter autorisasjonsmerker.

Merkene består av FinAut-logoen og navnet på ordningen som rådgiver er autorisert i:

 

FinAut_autorisert_pos_RGB_SparingInvestering kopi.png
FinAut_autorisert_pos_RGB_Kreditt kopi.png
FinAut_autorisert_pos_RGB_Personforsikring kopi.png
FinAut_autorisert_pos_RGB_Skadeforsikring kopi.png


Nasjonalt register over autoriserte rådgivere

Finansportalen har lagt ut lenke til FinAut.no der forbrukere kan sjekke om sin rådgiver er autorisert i det nasjonale registeret som teller over 12.000 rådgivere.

siv-seglem-18815.jpeg

Siv Seglem, administrerende direktør i FinAut.
Foto: CF-Wesenberg
 

- Visjonen vår er trygg rådgivning. Finansportalen er en viktig samarbeidspartner for at flere forbrukere blir bevisste på å velge en autorisert rådgiver, se etter autorisasjonsmerker og søke opp rådgivere i registeret, sier Siv Seglem, administrerende direktør i FinAut.

 

Les mer på Finansportalen.no:

Velg en autorisert rådgiver