FinAuts nyeste styremedlem jobber til daglig som Chief Digital Officer i Sbanken, er lidenskapelig opptatt av innovasjon og digitalisering, og er i tillegg nybakt far. Vi har tatt en liten påskeprat med Christoffer Hernæs.

 

Hvorfor sa du ja til å bli styremedlem i FinAut?

- Digitale rådgivningsløsninger vil prege fremtidens rådgivning side om side med menneskelige finansielle rådgivere. Når vi i Sbanken har som ambisjon å ligge i front i denne utviklingen er det viktig for oss at rådene som gis maskinelt har den samme kvaliteten som menneskelige råd. Det er for meg derfor både faglig interessant og høyst relevant å kunne delta i FinAut sitt arbeid i tiden fremover.

Det er snart påske - hva forbinder du med påsken?

- Påsken har jeg hatt for vane å tilbringe på fjellet og stå på snowboard, men nå med en liten baby i hus blir det nok Oslo-påske på oss i år.

Tror du på påskeharen?

- Påskeharen er en skikkelse jeg aldri har hatt noe forhold til, så min tro har i stor grad begrenset seg til julenissen frem til jeg innså at det var pappa med maske og nissedrakt. 

Beste minne fra tidligere påsker?

- Det er vanskelig å trekke frem en spesifikk påske som den beste, men et år som i det minste skilte seg ut fra øvrige år var da jeg var 15 år og bestemte meg for at jeg skulle på The Gathering i Vikingskipet på midten av 90-tallet.

Du har selv jobbet med utvikling av digitale rådgivningsløsninger, men når du er kunde - hva gjør at du tar i bruk digitale løsninger, og har du noen favoritter?

- Enkelhet og brukervennlighet er avgjørende for at jeg skal ta i bruk digitale løsninger. Samtidig må løsningen være relevant og oppleves som nyttig eller underholdende. Det er nok av løsninger der ute som er det jeg kaller løsninger på jakt etter et problem, og da hjelper det ikke hvor pen innpakning disse kommer i. For øyeblikket er favoritten Sbankens nye mobilbank. Her ga jeg et lite team en utfordring om å lage en løsning som om vi hadde startet banken i år, og resultatet av dette arbeidet var svært imponerende.

 

PS, Christoffer er også en aktiv blogger.