vekst i forbrukslån / fratatt autorisasjon / sommerpraten / åpningstider /

           
Åpningstider i sommer
 
Frem til midten av september har vi sommertid i sekretariatet. Vi er tilgjengelig fra 8 – 15 (mandag til fredag). Vi holder stengt i uke 28, 29 og 30, og er tilbake mandag 1. august.
 
href="http://www.freepik.com/free-vector/e-commerce-concept_765956.htm" Designed by Freepik
Bekymret for veksten i forbrukslån
 
Kombinasjonen av høy rente og svakere betjeningsevne kan gi kundene «betydelige belastninger». Forbrukerombudet vil stramme inn på reglene om markedsføring og salg av kredittkort. Og blir det etablert et privat gjeldsregister? Rolf Mæhle i Finans Norge og fagansvarlig kreditt i AFR fagråd gir en oppdatering .
 
 
href="http://www.freepik.com/free-vector/businessman-in-front-of-a-choice_765208.htm" Designed by Freepik
Gamle bekjente har vi alle - hva sier eksperten?
 
I årets første nyhetsbrev inviterte vi leserne til å sende inn sine forslag til dilemmaer fra en jobbsituasjon. Filosof Anne Rose Røsbak Feragen har nå behandlet vinnerdilemmaet i en artikkel publisert på vår side Etikkhjørnet.
 
En tidligere nær venn og studiekamerat har tatt kontakt med deg for å søke om et lån. Dere var forlovere til hverandre i deres respektive bryllup. Etter at han flyttet til en annen by for ca. 12 år siden har dere ikke hatt kontakt. Du har imidlertid hørt at han har hatt litt problemer med alkohol de siste år – og gått fra sin kone. Nå ønsker han å starte et nytt og bedre liv, men trenger finansiering til kjøp av ny leilighet. Er det riktig av deg å behandle hans lånesøknad?
 
 
Finansiell rådgiver fratatt autorisasjon etter dokumentfalsk
 
Den 4. mai ble en finansiell rådgiver fratatt sin autorisasjon etter dokumentfalsk.
Saken gjelder en autorisert finansiell rådgivers forfalskning av dokumenter i forbindelse med behandling av kredittsaker. Handlingen ble av FinAuts styre vurdert som grove brudd på sentrale atferdsnormer, som er likestilt brudd på God rådgivningsskikk. Saken rammes også av straffeloven kapittel 29 om vern av tilliten til penger og visse dokumenter (dokumentfalsk).
 
 
Sommerpraten
 
Lene Håkonsen er saksbehandler i FinAut. Hun skal nå ta master i København, så vi benytter anledning til å slå av en sommerprat før hun drar.
 
 
href="http://www.freepik.com/free-vector/happy-summer-holidays-card_802148.htm" Designed by Freepik
FinAut ønsker god sommer
 
Det hjelper ikke hvor spennende utviklingen er, hvis ikke detaljene og kvalitetssikringen i det løpende arbeidet med ordningene er god.