Sommerpraten med Gry Nergård

23. juni 2017

FinAuts nye styreleder tok seg et avbrekk fra juni-stria og snakket med oss om sommerplanene.

Tidligere forbrukerombud Gry Nergård gikk nylig inn i rollen som direktør for forbrukerpolitiske spørsmål i Finans Norge, og ble også oppnevnt som ny styreleder for FinAut.

Hva er sommer for deg?

Stå opp passe tidlig, løpe en tur, hoppe rett i havet etterpå, lese bok på stranda til utpå ettermiddagen, god mat og drikke med familie og venner om kvelden. Gjentas så ofte som mulig, uansett hvor jeg er. 

Hva er ditt beste sommerminne?

Jeg har mange gode sommerminner. Men jo eldre jeg blir tenker jeg med stadig større nostalgisk glede på de uendelig lange sommerdagene hjemme i Trøndelag da jeg vokste opp. To måneders skoleferie med fotball, hoppestrikk, brettspill og gjemsel med nabobarna. Ingen plikter. Og sol og varme hele tiden slik jeg husker det, men det er nok alternative fakta…

… og det verste?

Jeg har selektiv hukommelse, og samler bare på gode minner.

Hva gjør du helst i sommer?

I sommer skal jeg med min yngste sønn og flere andre familier til en hyggelig by i Kroatia. Vi har vært der flere ganger før, og kjenner de beste joggerutene, badestedene, restaurantene og pubene. Bare kos!

Klarer du å legge bort jobben når du har ferie? 

Jada, overraskende lett. Gi meg et par timer, så er jeg i feriemodus. Og det er like lett å skru på jobben igjen når jeg er tilbake på kontoret. Jeg er heldig sånn. 

Litt jobb må vi jo prate også. Du gikk fra å være Forbrukerombud til å bli direktør for forbrukerpolitiske spørsmål i Finans Norge. Hvordan opplever du overgangen?

Som Forbrukerombud hadde jeg ansvaret for tilsyn med markedsføring, salg og kontrakter i alle næringer, også finansbransjen. Jeg kjente derfor mange av spørsmålene jeg jobber med nå fra før. Jeg jobber i grunnen med mye av det samme, bare på en annen måte. Men jeg får anledning til å lære mer om finansbransjen, og det er interessant og nyttig. En solid og ansvarlig næring.

Hvordan vil tidligere erfaring påvirke rollen som styreleder i FinAut?

God rådgivning er en forutsetning for at alminnelige folk skal kunne ta gode valg for sin egen økonomi. Derfor er jeg jo opptatt av at det skal være kvalitet, relevans og realitet i autorisasjonsordningen også fremover. Jeg kommer nok til å være entusiastisk men streng, og insistere på å ha forbrukerne i fokus. Etter alle årene i forbrukerombudet har jeg lett for å se ting fra forbrukernes side, og vil derfor være opptatt av helheten i kunderelasjonene. Det hjelper lite å ha knakende gode rådgivere dersom systemene omkring ikke fungerer.

Avslutningsvis, hva er ditt beste sommertips til kandidater som skal opp til noen av ordningenes prøver i løpet av sommeren, eller rett etter?

To tips:

-nyt sommeren så godt du kan, så kan du møte både prøver og arbeidsdager med overskudd og glede

-bruk tid med venner og familie, og tenk på at det er helt alminnelige og ulike folk som dem du skal gi råd til i jobben din

FinAut takker Gry Nergård for deltakelsen, og ønsker henne en riktig god sommer!