shutterstock_720827572.jpg
Rådgiver fratas sin autorisasjon i sparing og investering, kreditt, skadeforsikring og personforsikring.

Rådgiver overførte to tusen kroner fra en kundes konto til rådgivers egen konto. Rådgiver har gjentatte ganger den dagen transaksjonen ble gjennomført, samt også dagen etter, gjort oppslag på kundens konto. Bedriften opplyser at Rådgiver ikke har gitt noen forklaring på hvorfor transaksjonen er gjennomført og at Rådgiver har brutt interne retningslinjer og God Skikk. Rådgiver uttaler at dette er en helt uforståelig sak og kan fremdeles ikke forstå hva som har skjedd i denne perioden.

 

Disiplinærutvalgets vurdering var at å overføre midler fra kunders konto til seg selv innebærer klart brudd på God skikk, herunder formålet med reglene, som er å sikre at kundens interesser og behov blir ivaretatt på beste måte.

 

Etter Disiplinærutvalgets oppfatning er misbruk av kunders kontoer av en slik alvorlig karakter at FinAuts strengeste sanksjon, med fratakelse i tre år, i utgangspunktet må vurderes. I lys av det gjelder én overføring av et relativt lite beløp og enkelte urettmessige oppslag på kontoen til én kunde, har Disiplinærutvalget konkludert med at Rådgivers brudd på God skikk sanksjoneres med fratakelse i ett år.

 

Den som har blitt fratatt autorisasjonen, må vente til perioden for fratakelsen er over før vedkommende avlegge autorisasjonsprøvene på nytt. Det er et vilkår at vedkommendes arbeidsgiver anbefaler dette og går god for at vedkommende er skikket. Søknad om å avlegge ny autorisasjonsprøve kan sendes tidligst 6 uker før perioden for fratakelse er over.

 

Les mer om brudd på bransjenormen God skikk