Robotrådgiver.
Første robotrådgiver innen forsikring er autorisert

Storebrands robotrådgiver innen personforsikring er først ute i Norge med å bli autorisert.

- Vi gratulerer Storebrand med den første autoriserte robotrådgiveren for forsikring i Norge. Dette er en viktig milepæl for oss, forsikringsnæringen og ikke minst for Storebrand, som har bidratt til en smidig og god prosess for å komme i mål, sier Siv Seglem administrerende direktør i FinAut.

- Forbrukere skal få like gode råd enten det kommer fra menneske eller maskin, og derfor må også robotrådgivere autoriseres, understreker Seglem. 

En robotrådgiver er en digital løsning som gir deg råd basert på dine behov og opplysningene du gir om deg selv. For å bli autorisert stilles samme krav til rådgivning fra en robotrådgiver som en fysisk rådgiver. Robotrådgivere må dokumentere faglig kvalitet og følge bransjenormen God skikk. 
 

Autorisert robot gir høyere tillit

- Kunder har høyere tillit til en robot som er autorisert, viser tall fra undersøkelsen Forbruker- og finanstrender. Robotrådgivere som er autorisert, tildeles FinAuts autorisasjonsmerke og føres opp i registeret på finaut.no, slik at forbrukerne kan se hvilke robotrådgivere som er autorisert, forteller Seglem.

Fra før er det autorisert en robotrådgiver innen Sparing og Investering, Spareroboten til Sbanken - et konsept fra DNB. I tillegg er det flere digitale løsninger som gir råd til forbrukere som er i prosess med å bli autorisert. 

Autoriserte robotrådgivere har dette merket:   

 

FinAut_autorisert_pos_RGB_Robotrådgiver.png

 

Autorisasjonsordningen for Robotrådgivere

Ordningen ble etablert i januar 2021 for digitale løsninger som gir råd, dvs. en personlig anbefaling til kunder, og omfatter produktkategoriene:

  • Sparing og investering
  • Personforsikring
  • Skadeforsikring

Les mer om Autorisasjonsordningen for Robotrådgivere

Register over autoriserte robotrådgivere