Siril Katrine Jensen (25 år) gjennomførte kunnskapsprøver i autorisasjonsordningene for Kreditt, Personforsikring og Skadeforsikring som privatist. I februar fikk hun jobb som finansrådgiver i DNB Harstad, og skal nå fullføre autorisasjonene.

Siril har Bachelor i økonomi og ledelse og Bachelor i internasjonal beredskap ved UiT Norges arktiske universitet. For to år siden ble hun mamma til Fredrik.

laringstorget-1000.png

Siril Katrine Jensen ønsket å styrke egen kompetanse, og meldte seg inn som privatist. Foto: Privat.

- Etter mammapermisjonen begynte jeg i et vikariat som kundevert i DNB gjennom Manpower, forteller Siril.

Et år tilbake traff koronaen Norge, og Siril ble arbeidsledig en kort stund før hun fikk et vikariat som kundevert i DNB.

- På eget initiativ begynte jeg å lese meg opp på arbeidsrutiner i bedriften og om autorisasjonsordningene innen kreditt og person- og skadeforsikring fordi jeg syntes dette var interessant.
 

Gjennomførte kunnskapsprøvene i tre autorisasjonsordninger på tre måneder

Da vikariatet løp ut, ble neste jobb som sekretær på Heggen videregående skole.

- Det var da jeg bestemte meg for å melde meg opp til eksamen som privatist hos FinAut. Det var enkelt å registrere meg og få tilgang til materiell hos opplæringsleverandør. I løpet av tre måneder gjennomførte jeg alle kunnskapsprøvene i Personforsikring, Kreditt og Skadeforsikring.

- Som alenemor er det ekstra tøft å studere ved siden av å jobbe fulltid, men det hjalp at jeg hadde forståelse for temaene fra tiden jeg jobbet som kundevert, forklarer hun.
 

Kompetanse sikret fast stilling

DNB lyste ut en fast rådgiverstilling på nyåret, som Siril søkte på, og som hun kapret.

- Sjefen min hadde aldri tidligere hørt om noen som hadde tatt kunnskapsprøver som privatist. Jeg er sikker på at fordi jeg kunne dokumentere kompetansen min gjennom privatist-ordningen, ga det meg en større fordel sammenlignet med søkere som ikke hadde startet autorisasjonsløpet.

- Jeg anbefaler andre å ta kunnskapsprøve som privatist, avslutter Siril.

 

Les mer om kunnskapsprøve for privatister